Varför ska du handla av Knivbutik?

Listan nedan beskriver i korthet varför du ska handla av oss. Fortsätt gärna att läsa för att få utförligare svar.

Fri frakt, fri faktura & snabba leveranser
Vi finns i Sverige
Vi kan knivar
Hjälp och rådgivning ingår i priset
Öppet alla vardagar
Vi håller vad vi lovar!

Fri frakt, fri faktura och snabba leveranser

Att handla av oss går snabbt och smidigt. Summan du ser i kassan inkluderar moms och är vad du betalar, inga extra frakt-, faktura- eller andra hanteringsavgifter. Du väljer själv i kassan hur du vill betala, du kan betala med kort, via bank, swish eller faktura.

Vi börjar dagen med att kolla vår mejl och att packa alla beställningar som kommit in. Vårt mål är att packa alla beställningar som kommit in före kl 10.00 samma dag. Förutom detta prioriterar vi att svara på kundmejl och kontrollera returer varje förmiddag.

Vi är ett svenskt företag

Även om vi ”bara” finns på webben så är vi ett fysiskt företag i Sverige och följer därför svensk konsumentlagstiftning. När du handlar av oss har du samtidigt rätt att ångra dig och reklamera varor.

Förutom konsumentlagstiftningen följer vi även knivlagstiftningen. Vi säljer endast varor som är lagliga att köpa i Sverige.

Vi kan knivar

Knivbutik har funnits sedan 2009 men knivintresset började långt innan det. Inte bara knivar i sig utan att vara ute i naturen och vandra, sova, jaga, fiska eller bara att vara är något vi älskar! Läs gärna mer om oss under Om oss.

Du får hjälp och rådgivning

Vi har en kundtjänst av toppklass! För oss är våra digitala kanaler nr 1. Vår kundtjänst via mejl eller sociala medier är det vi prioriterar. Vi svarar nästan alltid inom 24 timmar under vardagar. Vi finns här för dig inte bara när du handlar utan även i de tuffare situationerna. Det är aldrig roligt att betala tusentals kronor för att sedan oroa sig för om leveransen faktiskt kommer fram för att sedan skicka mejl efter mejl för att aldrig få något svar. Det är ett scenario som aldrig händer hos oss! Normalt arbetar vi alla vardagar med vissa undantag för mellandagar och under sommarsäsongen då vi försöker ta ut lite semester.

Vi håller vad vi lovar

Fri frakt, snabba leveranser, fri faktura, kundtjänst i toppklass. Oavsett vad vi lovar så levererar vi!


Att handla ”billigt” utomlands

Att handla ”billigare” i annat land kan bli en dyr historia. Det är värt att lägga några kronor extra för den tryggheten. Att handla hos Knivbutik i Sverige är ett säkert och tryggt val.

Varför ska jag köpa kniv i Sverige när jag kan handla billigare från USA/Kina?

Jo det finns ett antal skäl till detta:

Kopior & oseriösa företag

Utomlands (även på svenska auktionssidor) kryllar det av piratkopior, hos oss kan du alltid känna dig trygg med att den kniv som du lägger dina surt förvärvade pengar på är 100% original.

Frakt & leverans

Vi har alltid fri frakt, när du handlar utomlands tillkommer dyr flygfrakt. Vi skickar dina varor snabbt, ibland har du din beställning i din brevlåda på under 24 timmar! Det händer aldrig när du handlar utomlands.

Tull, moms & andra avgifter

Vid import får du betala tull, speditionsavgift och aviseringsavgift. Efter det tillkommer moms på inköpspriset, frakten och tullen, kostnaderna skenar lätt iväg.

Öppet köp & garanti

Vi har alltid 30 dagars öppet köp, det blir något krångligare att försöka ångra ett köp som du har gjort utomlands då alla utländska butiker inte ens erbjuder något liknande. Man ska vara glad om man får svar över huvudtaget vid kontakt. Hos oss har du alltid minst 1 års garanti, hur smidigt och lätt tror du att det är att driva igenom ett garantiärende utomlands?

Vi har erfarenhet & talar svenska

Om du behöver hjälp eller råd före, under eller efter ditt köp hjälper vi dig på svenska. Vi har personligen stort intresse av knivar och en lång erfarenhet av att bruka knivar ute i verkligheten. Vi kan därför ge dig handfasta råd i ämnet. Försök att få den hjälpen från ett lågprisföretag i Kina!

Trygghet & säkerhet

Vi följer all svensk lag. Du kan få hjälp av Konsumentverket om du inte skulle vara nöjda med oss. Det är lite krångligare om du hamnar i en tvist med ett utländskt företag. För att säkerställa att dina inköpta produkter inte konfiskeras av tullen måste du vara bekant med knivlagarna i Sverige och undvika att köpa förbjudna föremål utomlands. Vi kan ordna att du får komma och titta på produkten innan du gör ett köp. Vi erbjuder flera betalningsalternativ inklusive säkra krypterade anslutningar för fakturor, banköverföringar, Swish och betalkort.