Paracord US 550 Svart

RG101H

inom 24 timmar (vardagar)

19 objekt

I lager

159Kr inkl.moms

Mer information

Paracord US 550 svart, fallskärmslina

paracord av hög kvalité!

Originalet från USA

Oumbärlig för jägaren / naturmänniskan

"7 strand, 550 lbs" = 7 innertrådar, klarar belastning ~250 kg

Linan är ca 3,5 mm i diameter

 

13 Sätt att använda Paracord

För er som inte har någon aning om vad Paracord är så är Paracord nylonrep som ursprungligen användes i fallskärmar under andra världskriget, det är där som namnet kommer ifrån (ursprungligen var det parachute cord). Idag är paracord ett mångsidigt verktyg som fortfarande används i stor utsträckning i det militära, men det ökar även i popularitet för privat bruk bland jägare, fiskare & friluftsfolk .

550 Paracord tillverkas av 7st två-lagers nylontrådar  som omsluts av ett skal flätat från 32 nylonsträngar. Denna sammansatta konstruktion ger Paracord en draghållfasthet av 550 pounds (250kg), den yttre manteln med de sju inre trådarna avlägsnade har en draghållfasthet av 200 pounds(91kg). Paracord är dessutom snabbtorkat & mögelresistent, och den är bara 3-4mm tjock, vilket gör den perfekt för en mängd olika användningsområden. Här är några exempel på användningsområden för Paracord, av vilka många fokuserar på dess användning som ett verktyg för att hjälpa dig överleva om du går vilse eller på annat sätt hamnar i en överlevnadssituation:

1) Armband, bälten och nyckelband: flätning av objekt med Paracord som du har på dig hela tiden är ett bra sätt att hålla en liten säkerhet kring din midja eller handled. Vid behov, säg att binda fast en last på taket på din bil är allt du behöver göra att knyta upp armbandet och voila! Du är redo för uppgiften! Detta är särskilt användbart vid jakt, camping, vandring och friluftsliv, där du kan bära en liten mängd Paracord på dig så det inte tar upp extra plats i packningen.

2) Hundhalsband och koppel: Du kan fläta egna hundkoppel och halsband av Paracord, Paracordens styrka och smidighet gör den idealisk för detta ändamål.

3) En såg: Du läste rätt! Genom att dra i ändarna på en bit av Paracord tillräckligt snabbt för att skapa friktion, kan du såga av vissa fibrösa material, såsom två-tums bilbälten! Kolla in denna korta video från Estela Wilderness Education, LLC för en demonstration.

4) Fånga mat: Paracord är så mångsidig att den kan användas för att fånga djur, stora som små. Du kan ta en bit Paracord och plocka ut en av de inre trådarna för användning som fiskelina. Eller använd Paracorden till snaror och fällor.

5) Bra tråd: De inre trådarna är tillräckligt tunna för att sy på lösa knappar eller trasiga sömmar i kläder och tält, och även som tandtråd.

6) Kring lägerplatsen: Paracord har för många användningsområden för att nämna dem alla. På grund av sin styrka och smidighet kan den användas för saker som att bygga vindskydd, dra timmer, hissa mat till träd, skosnören mm...

7) Göra upp eld: Du kan använda Paracord som sträng i en båge-borr konstruktion (bow drill), ett mycket grundläggande och primitivt sätt att göra upp eld om det behövs. Här finns information om hur du gör eld med hjälp av Paracord.

8) Medicinska nödsituationer: Då olyckan är framme ute i skog och mark, kan Paracord bokstavligen rädda ditt liv eller livet för en vän. Den kan användas som en kompress, en sele, eller att surra spjälor tillsammans på ett brutet ben. Du kan även spänna Paracord mellan två slanor för att göra en bår .

 

9) Bilreparation: Det är sant! Du kan ta 550 Paracord och använda det som en tillfällig ersättning för fläktremmen. Tänk bara på att göra knutar med några centimeters mellanrum annars finns risken att den glider av.

10) Klättring: Nej, Paracord lämpar sig inte för vanlig klättring, men i en nödsituation kan du rappellera eller på annat sätt dra din kroppsvikt med 550 Paracord (förutsatt att du inte väger mer än 250kg).

11) Vävda artiklar: Med tillräckligt färdighet kan du väva saker av Paracord som  vattenflaskhållare, fisknät, fågelnät eller andra fällor.

12) Block & talja: Hemma på gården eller i skogen, med hjälp av block kan du dra och lyfta vikter mycket tyngre än du skulle kunna göra utan hjälpmedel; Paracord passar perfekt till detta!

13) Vävning av rep: Om Paracord inte är starkt nog för dig, kan du använda den för att fläta ännu starkare rep för olika ändamål, såsom att ta bort ett fastnat fordon. Detta är ett alternativ om du är i en situation där du inte har rätt rep tillgängligt.